nedeľa 17. augusta 2014

Zo zákulisia scrapperiek

   Tvoríme, pretože nás to baví...tvoríme, pretože z toho máme radosť. Je to stále hobby, napriek tomu neodmietneme možnosť ísť skúsiť šťastie na trhy.  Okrem iného, je to skvelé nakopnutie do tvorenia aj iných vecí, než tých pre vlastnú potrebu. S blížiacimi sa trhmi na Hornej Vsi, ktoré mali byť našim tretím predajom na takomto mieste, sme sa dohadovali, čo všetko vyrobiť. Napokon, nechceli sme mať poloprázdny stánok :)


  Zraz sme si dali u Fluffy o deň skôr, potrebovali sme dokončiť celý rad vecí. A tak som k nej dofrčala v piatok ráno s kufrom, ktorý vyzeral, akoby k nim idem aspoň na týždeň. Ten ale skrýval poväčšine výrobky a veci na tvorenie. Než sme sa ale k tomu tvoreniu dostali, zvítala som sa s ich novým členom rodiny, malým trhačom a modelkou v jednom, ktorá sa foteniu nebránila :)


   Spočiatku sme vyzerali rozložené v kuchyni celkom neškodne. Doniesli sme si nejaké tie veci, stôl bolo vidieť a nič nenasvedčovalo väčšej invázii.


  Prvé prišli na rad čajovky, pretože ich bolo treba natrieť, nechať vysušiť, oservítkovať, nalakovať a potom ešte namontovať späť kovanie. Než sme skončili aspoň časť týchto procesov, bol čas obedu, Fluffy mi vybavila žemlovku .

  Po obede čas na dokončovanie a tvorbu zápisníčkov, stôl sa pomaly plnil ale stále bol viditeľný.


   Stolík zmizol až nasledujúci deň. Prispel k tomu balíček, ktorý si Fluffy objednávala a ktorý sme obe zvedavo očakávali už nejaký čas. Vlastne to nebol balíček, ale poriadny balík.


  Čo ukrýval? Drobný stroj menom Zutter, na viazanie zápisníkov, albumov...a nejaké to príslušenstvo k nemu. Každá z nás mala pripravených pár vecí, ktoré sme chceli zviazať, najprv sme ale prečítali pocitivo manuál, skúsili predierovať pár šmirákov. S pocitom, že už vieme ako na to, sme zobrali prvý receptárik. Dierovanie bolo úspešné, prišli na rad krúžky. To sa zdalo ako tá  najľahšia časť, aspoň, kým sme nepokazili hneď prvé :) Ako nás ale v škole naučili, zhodnotili sme to len slovami „skúsenostná nákladová krivka“ a preštudovali návodík ešte raz. Druhý pokus už bol úspešný a prvý zviazaný receptár bol na svete.


   Až pri tejto tvorbe sa stolík stal neviditeľným pod kopou našich nanosených vecí. Všade výrobky, všade papiere a teraz ešte aj krúžky, stroj a papiere s dierami na skúšku. 


  Skúste si potom povedať „niekde na stole sú magnety“ a nájsť ich :) Hra na skrývačku môže začať :)
Po dokončení poslednej veci preto nastalo veľké upratovanie, netrvalo tak dlho ako sa môže zdať. Následne už len fotenie, nech máme fotodokumentáciu sem na blog a do galérie a hurá papať a obsadiť si nejaké dobré miestečko.
  Obsadili sme si hneď tretí stánok, nechali si tam papierik s menom a šup prezliecť sa a po všetky veci. Stretnutie v kúpeľni prinieslo smiech, telepaticky bez dohovoru sme sa zladili do tímových farieb a čo by sme to boli za scrapperky, keby sme si túto zhodu neodfotili. :)


  Odniesť veci nám pomohla aj sestra Fluffy, keď sme prišli, už sa tam rozkladali aj iní predajcovia. Ako neobyvateľke tejto dediny sa mi zdalo, že to tam celkom žije, napriek pofukujúcemu vetríku a absencii slniečka. Nechýbal ani program v podobe malých i veľkých tanečníkov, nejaká miestna skupina Dunčovia :)


 Ľudia chceli viac papať (ale uznávame, tá štrúdla bola fakt mňam) a piť pivko a medovinu, než nakupovať, takže to nebol až taký úspešný predaj ako ten posledný v tejto dedinke, ale berieme to ako ďalšiu skúsenosť a tešíme sa na Hornoveské Hody :)


  Detaily jednotlivých výrobkov onedlho nájdete na našom facebooku i galérii na pintereste, ale i tu na blogu.
   Ďakujeme za nahliadnutie :) 
Yka


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára