piatok 12. septembra 2014

Svadobné pohľadnice

   Okrem toho, že svadby sú jednoducho super, sú super aj v inom, než tom typickom zmysle. V rámci tvorenia je to jeden z najväčších priestorov pre kreativitu, ale i učenie sa nových vecí a práve za to ďakujeme najviac. 

   Tento príspevok bude o prianiach k svadbe, malej ukážke tých našich, v spojení s tým, čo nám do nášho tvorivého života priniesli. 

1. Kvety rôzneho druhu
   Nikdy som nebola moc na kvietky, aspoň nie, kým som si lepila len scrapbook. Na stránky sa mi nehodili, návody som preskakovala s pocitom, aké sú pre mňa zbytočné. Potom ale prišlo Tvorilkovo a tam sa ukazovalo mnoho možností pre ich využitie. Papierové či látkové, na tom nezáležalo. Ako prvé som skúšala práve tie papierové, u nás na blogu môžete nájsť i návod, ako si vytvoriť tri rôzne druhy kvietkov.
  Druhé boli z organzy, doma ju pravidelne odkladáme z kytíc. Veta "veď sa to na niečo zíde" sa tentoraz vyplnila. Na pintereste je návodov viac než dosť, ja som pri svojom prvom pokuse nemala ďaleko od podpálenia všetkých tých papierov na svojom stole :) Našťastie nič nezhorelo a kvety tiež vznikli. 





2. Že nie je stuha ako stuha
  Ono totiž, saténová stuha môže byť saténová len z jednej strany alebo z dvoch. Človek si to neuvedomí, kým nejde skladať napríklad šaty, ako môžete vidieť o kúsok nižšie. Fluffy by vám vedela povedať, čo to dá práce zamaskovať túto drobnú nevedomosť. Viac skladania a tým i viac materiálu. Tak skúste uhádnuť,  ktorá z dvoch pohľadníc je z obojstrannej saténovej stuhy a ktorá z jednostrannej :) 


3. Stužky, čipky a razítka, človek ich jednoducho musí milovať
  Ďalšie veci, ktoré človek pri stránkach až tak nevyužije, kvôli prianiam si ale odrazu prajeme väčšie zásoby v šuflíčkoch. Napokon, dotvárajú pekný romantický nádych.
  




4. Horúci embossing
  Aby som teda neklamala, ten sme prvý raz skúšali na svadobné oznámenia pre jednu nevestu, odvtedy sa ale s teplovzdušnou pištoľou a práškami kamarátime. Človek si vie za pomoc tých pár vecí vytvoriť pekné pozadie, nechať vystúpiť niečo z papiera...
   Na obrázku nižšie je to ten biely cik cak text, keby ste po ňom prešli prstom, cítili by ste, že to nie je len odtlačok na papieri, ale niečo, čo naozaj môžete pod prstami cítiť. 

Táto konkrétna pohľadnica vznikla na základe sketchu na jednej zahraničnej stránke, Cardabilities. Ak by ste chceli vidieť krásne pohľadnice, nakuknite.

   Viac ma nenapadá, aspoň nie ohľadom pohľadníc. Je tu však jedna novinka, s ktorou by sme sa s Vami radi podelili. Okrem tohto blogu, nášho Tvorilkovského spoločného, sme si s Fluffy pred časom vytvorili každá i svoj. Dôvodov je viacero, jeden z nich sú i súťaže práve týkajúce sa rôznych sketchov, ale i rôzne iné možnosti, ktoré nám blog prináša. Ak by ste teda chceli nakuknúť a prípadne nám tam zanechať i komentár, mali by sme veľkú radosť :) 



   To je nateraz všetko, prajeme Vám pekný deň, napriek tomu dažďu za oknami. A ďakujeme za nahliadnutie.
Yka


3 komentáre:

  1. Krásná přáníčka. Všechna jsou velmi nápaditá. To fialkové podle soutěžního sketche je velmi povedené. Díky že jste se zapojili do výzvy Cardabilities. Zdravím a mávám...Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow, your cards are beautiful! Found your blog from Cardabilities.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lovely card :) Thank you for joining us at Cardabilities :)

    OdpovedaťOdstrániť